Продукти:
• 1,4 кг картофи
• 150 г кашкавал
• 1 непълна ч.ч. сметана
• 4-5 с.л. бели стафиди
• 3 с.л. мастика
• 2 с.л. меко масло
• 1 с.л. кокосова мазнина
• 3 стръка зелен лук
• 2 яйца
• 1 скилидка чесън
• галета, подправки
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите с чесъна и ги пасираме,добавяйки маслото, сметаната, разбита с яйцата, наситнения зелен лук, 90 г от настъргания кашкавал и омекналите в мастиката стафиди. Разбиваме, докато получим гладка и пухкава смес, която подправяме на вкус.
Разстиламе половината в намаслена и поръсена с галета тавичката. Поръсваме малко кашкавал и покриваме с останалата картофена смес. Отгоре поръсваме кокосовата мазнина и останалия кашкавал, покриваме с фолио и запичаме 5 мин в умерено силна фурна. Отстраняваме фолиото и печем още 3-4 мин.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...