Продукти:
• 300 г макарони
• 300 г колбаси от различни видове
• 150 г сирене
• 4 яйца
• половин пакетче краве масло
• 100 г кашкавал
• 1 с.л. счукана мащерка /или чубрица/
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Варим макароните в подсолена вода до полусваряване, изплакваме ги в гореща вода, отцеждаме ги и ги смесваме с половината масло.
В намаслена форма за торта изсипваме половината от макароните и наръсваме с настърганото сирене, смесено с мащерката, а върху него разстиламе на равномерен пласт ситно нарязаните колбаси. Покриваме с останалите макарони и заливаме с останалото разтопено масло и разбитите с малко сол яйца. Поръсваме с черен пипер, захлупваме и печем около 30 мин в предварително загрята силна фурна.
Веднага след като извадим от фурната, поръсваме с настъргания кашкавал. Поднасяме тортата с милански сос.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...