Кулинарни рецепти » Мезе за бяло вино

 Мезе за бяло вино

Продукти:

• 1-1,5 кг картофи
• 1 кофичка гъсто кисело мляко
• 250 г извара
• 2 пълни с. л. майонеза
• 2-3 скилидки счукан чесън
• 300-400 г шунка или любим колбас по желание
• 250-300 г кашкавал
• 150-200 г сирене
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите, обелваме ги и ги настъргваме на едро ренде. Слабо посоляваме. От киселото мляко, изварата, майонезата и подправките разбъркваме гъст сос.

В по-дълбока тава или кексова форма (за гости е подходящо в отделни чашки, например за крем карамел) редим продуктите по следния начин: ред картофи, сос, настъргано сирене, накълцана на ситно шунка, едро настърган кашкавал, сос, картофи, сос, сирене, шунка и т.н., като завършваме с картофи и сос. Слагаме в хладилника за една нощ.

Ако е в кръгла форма, режем като торта, ако е в единични формички, обръщаме и украсяваме с клонче магданоз, кисела краставичка или домат.

Автор: Иван Ганев

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало