Кулинарни рецепти » Паниран лук

 Паниран лук

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г червен лук
• 1 непълна ч.ч. бира
• 2 яйца
• 2-3 с.л. брашно
• сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на кръгчета с дебелина 6-7 мм.

Разбиваме яйцата с брашното и разреждаме с бирата, за да получим гладко тесто като за палачинки.

Посоляваме лучените кръгчетата, потапяме ги в яйчната смес и пържим в сгорещеното олио, докато станат златисти.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало