Кулинарни рецепти » Байганети с гъби

 Байганети с гъби

Продукти:

• 32 печурки с еднаква големина
• 16 маслини
• 1 малка консерва аншоа
• 50 г краве масло
• 100 мл олио
• сол

За панировъчната смес:

• 125 г брашно
• 1 щипка сол
• 20 мл олио
• 2 яйца
• 1 водна чаша бира
• 20 мл коняк
• 2 белтъка

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата за панировката с олиото, бирата, коняка и солта. Сипваме брашното, като внимателно разбъркваме и оставяме сместа да престои 1 час в хладилник. После внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.

Почистваме гъбите и отстраняваме пънчетата. В половината от тях поставяме по 1 обезкостена маслина и парченце аншоа. Зхлупваме с останалите гъби и закрепваме с клечки за зъби. Потапяме гъбите в приготвената панировка и ги пържим до зачервяване в смес от олиото и маслото.

Автор: Надежда Стойчева

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало