Кулинарни рецепти » Крокети с гъбен сос

 Крокети с гъбен сос
(Полша)

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг картофи
• 1 яйце
• 1 к.ч. брашно
• 1 ч.ч. хлебни трохи
• магданоз, черен пипер, сол
• мазнина за пържене

За соса:

• 500 г гъби
• 1 1/2 ч.ч. бульон по избор
• 1 с.л. зехтин
• 1 с.л. соев сос
• 1 с.л. заквасена сметана
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите и ги пасираме. Прибавяме яйцето и брашното, поръсваме наситнен магданоз и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Омесваме добре и оформяме от сместа малки крокети. Овалваме ги в трохите и ги пържим в сгорещената мазнина до зачервяване.

Приготвяме соса по следния начин: Запържваме ситно нарязаните гъби в мазнината, след което добавяме брашното, соевия сос и сметаната. Подправяме с черен пипер и сол, разреждаме с бульона и варим десетина минути на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало