Кулинарни рецепти » Брашняна каша с чесън

 Брашняна каша с чесън

Продукти: (за 4 порции)

• 4-5 с.л. разтопено краве масло
• 1 к.ч. брашно
• 6-7 скилидки чесън
• 2 ч.л. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Препичаме брашното в сух тиган и след това го запържваме в разтопеното масло, докато порозовее. Наливаме толкова топла вода, колкото да получим рядка каша.

Варим на тих огън, докато кашата се сгъсти и започне да се отлепва от дъното на съда, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица.

Прибавяме счукания чесън, който сме разбили с олиото. Посоляваме и поднасяме кашата, докато е топла.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало