Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг пиперки “Сиврия”
• 600-700 г домати
• 5-6 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме пиперките от дръжките и семенниците и ги разрязваме по дължина на две.
В олиото и малко вода задушаваме нарязания на филийки лук, след което посоляваме и поръсваме с червения пипер. Наливаме 1 ч.ч. гореща вода и пущаме нарязаните пиперки заедно с доматите, нарязани на резенчета.
Варим ястието на умерен огън. Щом отстраним от огъня, поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...