Кулинарни рецепти » Зрял фасул с ориз и гъби

 Зрял фасул с ориз и гъби

Продукти:

• 250 г сварен червен фасул
• 150 г ориз
• 250 г пресни гъби
• 2-3 скилидки чесън
• 1 червена пиперка
• 4 с.л. зехтин
• 3 с.л. соев сос
• 50 г кашу
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от мазнината. Щом поомекне, прибавяме ориза и част от счукания чесън и пържим още 2-3 минути, като периодично разбъркваме.

Сипваме 500 мл гореща вода, изчакваме да заври, захлупваме и задушаваме 20 мин на слаб огън, докато оризът омекне и попие течността.

Нарязваме чушката на малки парченца и я запържваме в останалата мазнина. Щом поомекне, сипваме нарязаните на филийки гъби и останалия чесън.

Задушаваме още 2-3 мин и добавяме сварения фасул, задушения ориз, соевия сос и ядките. Готвим 5-6 мин като периодично разбъркваме. Поднасяме готовото ястие поръсено със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало