Продукти:
• 3-4 ч.ч. сварен рохкав ориз
• 2 с.л. захар
• 1 с.л. накълцана говежда лой /или краве масло/
• плодове по желание /пресни или сушени/
Начин на приготвяне:
Смесваме ориза със захарта и говеждата мазнина и разбъркваме.
В намаслена форма за пудинг разстиламе пласт от ориза. Отгоре разпределяме част от плодовете и покриваме с нов пласт ориз. Продължаваме така, докато се изчерпят продуктите. Завършваме с пласт от ориз.
Варим 30 мин на водна баня. Отстраняваме от огъня, изчакваме малко течността да се поизпари, изсипваме в подходящ съд и поднасяме ориза топъл.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...