Кулинарни рецепти » Бобарник

 Бобарник

Продукти: (за 4 порции)

• 2 ч.ч. зрял боб
• 1 ч.ч. ориз
• 2 глави лук
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, магданоз
• девисил, джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме боба и го изваждаме с решетеста лъжица, а водата запазваме.

От олиото, ситно нарязания лук и червения пипер приготвяме запръжка. Към нея прибавяме ориза и малко от бобената вода. Щом оризът набъбне и водата се изпари, сипваме го при сварения боб.

Посоляваме, разбъркваме добре и изсипваме в тавичка. Заливаме с останалата вода от боба, поръсваме с черен пипер и ситно нарязани магданоз, джоджен и девисил и запичаме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало