Продукти:
• 4 големи картофа
• 2 глави лук
• 1 люта чушка
• 1 скилидка чесън
• 2 домата
• 1 с. л. масло
• 160 г сварен бял боб
• 1 ч. л. захар
• 1/2 ч. л. червен пипер
• 3 с. л. кетчуп
• 1 ч. л. стрита чубрица
• сол, олио
Начин на приготвяне:
Измиваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода. Завиваме ги плътно в алуминиево фолио и ги изпичаме във фурната за 25-30 минути.
Нарязваме ситно лука, чесъна и лютата чушка и ги запържваме в маслото. Нарязваме на кубчета доматите, сипваме ги при лука и чесъна и също ги запържваме.
Отцеждаме фасула и го разбъркваме с кетчупа, захарта и червения пипер. Събираме двете смеси и ги задушаваме 5 минути. Подправяме с чубрицата и посоляваме.
Махаме фолиото от картофите, издълбаваме ги като гърненца и ги напълваме с приготвената смес. Поливаме с малко олио и запичаме във фурната.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...