Кулинарни рецепти » Патладжанени ладийки

 Патладжанени ладийки

Продукти:

• 2-3 патладжана
• 150 г сирене
• 4 яйца
• половин пакетче краве масло
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме целите падладжани в подсолена вода и след това ги разрязваме по дължина на половинки. Издълбаваме вътрешността им и ги намазваме отвътре с маслото.

Смесваме издълбаната вътрешност с натрошеното сирене и яйцата, поръсваме с черен пипер и разбъркваме. Пълним патладжаните с тази смес, слагаме отгоре по люспа масло, нареждаме ги в намаслена тавичка и печем до зачервяване.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало