Кулинарни рецепти » Картофи по селски

 Картофи по селски

Продукти:

• 400 г картофи
• 75 г сланина
• 500 г месо
• 2 глави лук
• 200 г кисели краставички
• черен пипер
• сол
• магданоз

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки, начукваме го и подправяме със сол и смлян черен пипер.

Запържваме месните хапки заедно със ситно нарязаната сланина. Добавяме нарязаните на кръгчета картофи и продължаваме да пържим, докато картофите станат златисти.

Сервираме ястието поръсено с магданоз и гарнирано с краставичките.

Автор: Янка Памукова

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало