Продукти: (за 5 порции)
• 750 г телешка кайма
• 150 г бели гъби
• 1 яйце
• 2-3 с.л. брашно
• 4-5 с.л. мазнина
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на ситно и ги прибавяме към каймата. Добавяме яйцето, черния пипер и солта и омесваме сместа добре.
Оформяме продълговати бифтеци, които овалваме в брашното и изпържваме в сгорещената мазнина.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...