Продукти:
• 500 г кайма
• 500 г картофи
• 2 глави кромид лук
• 2 яйца
• 8 равни супени лъжици брашно
• 1 щипка кимион
• 1 щипка къри
• черен пипер
• сол
За панировката:
• 1 к.ч. галета
• 2 белтъка
• 4 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и лука и ги настъргваме. Смесваме ги с каймата и добавяме яйцата, брашното и подправките.
С мокри ръце оформяме плоски шницели и овалваме в галета. Разбиваме белтъците на сняг, потапяме шницелите и пържим до златисто в сгорещената мазнина.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...