Продукти: (за 4 порции)
• 800 г агнешко месо
• 1 връзка зелен лук
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на по-едри кубчета и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, прибавяме ситно нарязания лук и задушаваме 15 мин на тих огън.
Прибавяме размитото доматено пюре и червения пипер и заливаме с 2 ч.ч. горещ бульон. Сипваме виното и варим на тих огън 30 мин, докато месото омекне напълно.
Накрая добавяме размитото брашно и поръсваме със ситно нарязани пресен джоджен и магданоз.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...