Кулинарни рецепти » Агнешки кебап с вино

 Агнешки кебап с вино

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г агнешко месо
• 1 връзка зелен лук
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на по-едри кубчета и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, прибавяме ситно нарязания лук и задушаваме 15 мин на тих огън.

Прибавяме размитото доматено пюре и червения пипер и заливаме с 2 ч.ч. горещ бульон. Сипваме виното и варим на тих огън 30 мин, докато месото омекне напълно.

Накрая добавяме размитото брашно и поръсваме със ситно нарязани пресен джоджен и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало