21.10.2020 година
1564339898.swf
Я
стия с месо » Ястия в тенджера
  2461  |   0  
Агнешко бутче с пъстра плънка
Продукти: (за 4 порции)

• 1 агнешко бутче
• 300 г кайма /смес/
• 100 г пушена сланина
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 к.ч. мазнина
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме бутчето по дължина и изваждаме коста. Начукваме месото и посоляваме.

Смесваме каймата със сланината, нарязана на кубчета, ситно нарязаните яйца, магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разстиламе плънката върху месото, навиваме го на руло и го завързваме.

Запържваме го в сгорещената мазнина. Щом се зачерви равномерно, започваме да наливаме по малко гореща вода, за да се задуши.

Когато месото е почти готово, прибавяме доматеното пюре и брашното, размити в 1 ч.ч. топла вода. Накрая подправяме соса с разбитото кисело мляко и опитваме на сол.
30.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020