Кулинарни рецепти » Телешко със зелен фасул

 Телешко със зелен фасул

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г зелен фасул
• 400 г телешко месо
• 4-5стръка пресен лук
• 2-3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. червен пипер
• 1 к.л. черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки кубчета и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме ситно нарязания лук и леко задушаваме. Прибавяме червения пипер, наливаме малко вода и оставяме ястието да къкри на тих огън.

След като месото поомекне, прибавяме брашното и разбъркваме. Изсипваме изчистения и нарязан на парчета фасул, посоляваме и доваряваме ястието. Преди да свалим от котлона подправяме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало