Кулинарни рецепти » Свински котлети

 Свински котлети

Продукти: (за 4 порции)

• 4 свински котлета
• 50 г краве масло
• 2 с.л. олио
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. бяло вино
• 250 мл месен бульон
• 1 ч.л. горчица
• 1 кисела краставичка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме в олиото нарязания на ивици лук, прибавяме брашното и бъркаме, докато добие златист цвят. Заливаме с бялото вино и бульона, посоляваме и оставяме да къкри около 20 мин.

Леко начукваме котлетите, осоляваме ги и ги изпичаме от двете страни на силен огън. След това ги задушаваме в приготвения сос, докато омекнат, като при нужда доливаме топла вода.

Изваждаме котлетите в чиния. Към соса прибавяме горчицата и ситно нарязаната краставица и заливаме с него месото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало