Кулинарни рецепти » Телешко с кестени

 Телешко с кестени

Продукти: (за 6 порции)

• 1,5 кг телешко филе
• 500 г кестени
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1-2 с.л. брашно
• 2 глави лук
• 5 моркова
• 300 г картофи
• 200 г броколи
• 1 парче целина
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сгорещяваме олиото в тенджера, връзваме месото с дебел конец и го запържваме от всички страни. Заливаме с малко вино, прибавяме целината, морковите, ненарязания лук, сол, черен пипер и вода и варим около 2 часа на умерен огън. Около 30 мин преди да отстраним от огъня прибавяме изчистените кестени, броколи и картофи.

Нарязваме на филии свареното месо и го нареждаме в чиния за сервиране, а около него нареждаме зеленчуците и кестените. Пасираме соса в тенджерата, прибавяме виното и малко брашно и когато се посгъсти, го отстраняваме от огъня и заливаме с него ястието.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало