Кулинарни рецепти » Свинско с папуре от Якоруда

 Свинско с папуре от Якоруда

Продукти:

• 600 г шарено свинско месо (или кожа от свинско месо, уши и крака - варени)
• 350 г папуре (сушен зелен фасул на шушулки)
• 2 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. червен пипер
• 10-12 скилидки чесън
• 1-2 люти чушлета
• сол

Начин на приготвяне:

Варим папурето няколко минути във вода, която изхвърляме. Заливаме отново със студена вода и варим на тих огън.

Нарязваме месото на порции и го задушаваме заедно със ситно нарязания лук, размитите във вода червен пипер и брашно и лютите чушлета. Прибавяме го към боба, посоляваме и варим на тих огън.

Отстраняваме готовото ястие от огъня и подправяме със счукания чесън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало