Кулинарни рецепти » Варени меса по португалски

 Варени меса по португалски

Продукти:

• 300 г телешко месо
• половин пиле
• 1 свинско ухо
• 2 свински крачета
• 300 г свински ребра
• 300 г шарена сланина от корема
• 100 г пушен колбас
• 3 големи моркова
• 1 прясна зелка
• 5-6 картофа
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето на големи парчета, а морковите и картофите на колелца. Смесваме всички меса и ги варим в голямо количество подсолена вода, докато са напълно готови.

Изваждаме месото и слагаме в бульона нарязаните зеленчуци. Варим до готовност.

Нарязваме месото на парчета и заедно със зеленчуците го нареждаме в голямо плато. Гарнираме със сварени ориз и фасул. Бульона от варенето използваме за супа.

Автор: Михаил Каменов

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало