Кулинарни рецепти » Гулаш с пилешко месо и гъби

 Гулаш с пилешко месо и гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 600-700 г пилешко месо
• 500 г гъби
• 1 стрък праз
• 1 глава целина
• 40 г краве масло
• 1 ч.ч. зеленчуков бульон
• 1 к.ч. силно бяло вино
• 1 к.ч. сметана
• 1 ч.ч. отцедено кисело мляко
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разполовяваме праза по дължина и го нарязваме на парчета по 4-5 см. Нарязваме морковите на кръгчета, гъбите на парчета, а целината на малки кубчета.

В половината от маслото запържваме месото, нарязано на хапки. Сипваме бульона, захлупваме и задушаваме 30 мин.

В останалото масло запържваме гъбите, морковите и целината. Прибавяме ги към месото, подправяме с черен пипер и сол на вкус, захлупваме и задушаваме 20 мин. Прибавяме праза, сипваме виното и готвим още 15 мин. Накрая прибавяме сметаната и киселото мляко, възвираме ястието и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало