Кулинарни рецепти » Пилешко с моркови и алабаш

 Пилешко с моркови и алабаш

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г бяло пилешко месо
• 350 г моркови
• 300 г алабаш
• 200 г грах от консерва
• 2 с. л. олио
• 1/2 ч. ч. зеленчуков бульон (може и от кубче)
• 1/2 ч. ч. кисело мляко
• кориандър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме пилешкото месо, нарязваме го на лентички и го изпържваме в сгорещеното олио. Прибавяме граха, нарязаните моркови и алабаш и задушаваме.

Сипваме бульона, подправяме с черен пипер и сол и варим 10 минути под капак. Преди сервиране разбъркваме с изцеденото кисело мляко, разбито с щипка кориандър.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало