Кулинарни рецепти » Пилешко с моркови и алабаш

 Пилешко с моркови и алабаш

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г бяло пилешко месо
• 350 г моркови
• 300 г алабаш
• 200 г грах от консерва
• 2 с. л. олио
• 1/2 ч. ч. зеленчуков бульон (може и от кубче)
• 1/2 ч. ч. кисело мляко
• кориандър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме пилешкото месо, нарязваме го на лентички и го изпържваме в сгорещеното олио. Прибавяме граха, нарязаните моркови и алабаш и задушаваме.

Сипваме бульона, подправяме с черен пипер и сол и варим 10 минути под капак. Преди сервиране разбъркваме с изцеденото кисело мляко, разбито с щипка кориандър.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало