Продукти:
• 1 кокошка или по-голямо пиле (около 1,5 кг)
• 100 г краве масло
• 500 г лук
• 1 к.ч. доматено пюре
• 3-4 домата
• 1-2 стръка мента
• 2-3 с.л. брашно
• 3-4 с.л. оцет или лимонов сок
• магданоз, копър
• чубрица, чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме и нарязваме месото на парченца. Запържваме го в сгорещената мазнина до порозовяване. Добавяме ситно нарязания лук, захлупваме съда и оставяме на слаб огън, докато лукът омекне.
Размиваме брашното и доматеното пюре с топла вода и изливаме при месото и лука. След около 10 мин прибавяме обелените и настъргани домати, счукания чесън, оцета или лимоновия сок, нарязаните на ситно копър, магданоз, мента и чубрица.
Подправяме с черен пипер и сол и оставяме ястието да се задуши, докато остане на мазнина. Сервираме го поръсено със ситно нарязани магданоз и копър.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...