Кулинарни рецепти » Задушено пиле по ловджийски

 Задушено пиле по ловджийски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 пакетче краве масло
• 1 глава лук
• 70-80 г бекон
• 50 г сметана
• 100 г гъби
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. сухо бяло вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме пилето от всички страни в сгорещената мазнина. Изваждаме го и в същата мазнина изпържваме ситно нарязания лук. Поръсваме брашното, позапържваме и него и наливаме малко вода или пилешки бульон. Добавяме виното, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Слагаме пилето в тази смес и го оставяме да се задушава на умерено тих огън. Щом се задуши, го изваждаме и пасираме соса.

Нарязваме бекона и гъбите на малки парченца, сотираме ги и ги прибавяме към соса. Прибавяме също така и сметаната и поръсваме с черен пипер и сол. Разделяме пилето на порции и го заливаме с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало