Кулинарни рецепти » Пикантни сарми

 Пикантни сарми

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пушени пилешки бутчета
• 1 кг кисело зеле
• 3-4 с.л. свинска мас
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.ч. зелев сок
• стрита чубрица, черен пипер

Начин на приготвяне:

Разрязваме бутчетата на две и ги поръсваме със смес от черен пипер, чубрица и половината от червения пипер.

Загъваме всяко парче с двоен зелев лист и ги нареждаме върху останалото зеле, което сме нарязали на ситно. Поръсваме с останалия червен пипер, разтопената мас и зелевия сок. Притискаме с чиния и варим на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало