02.12.2020 година
1564339898.swf
Я
стия с птици » Ястия в тенджера
  1813  |   0  
Пиле във вино
Продукти: (за 4 порции)

• 2 пилета
• 2 с.л. краве масло
• 80-100 г сланина
• 8 малки глави лук
• 150 г печурки
• 2-3 с.л. коняк
• 500 мл червено вино
• 3-4 стръка мащерка
• 1 дафинов лист
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме всяко пиле на 4 парчета, посоляваме и изпържваме парчетата в сгорещената мазнина. Изваждаме месото и в същата мазнина слагаме нарязаната на кубчета сланина, 2 глави ситно нарязан лук, нарязаните на филийки печурки и счукания чесън. Леко задушаваме.

Връщаме месото, наливаме коняка, поръсваме брашното и прибавяме дафиновия лист, мащерката и останалия ситно нарязан лук. Разбъркваме добре, наливаме виното, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Варим на умерен огън, докато месото омекне. Тогава изваждаме месото и продължаваме да варим соса, докато остане наполовина. Заливаме горещото месо с готовия сос.
02.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020