Продукти:
• 1 пиле
• 3 глави лук
• 2 глави чесън
• 1 голям домат
• 100 г сирене
• 1 суха червена чушка
• 2 с.л. олио
• 1 резен настъргана целина
• 2 с.л. брашно
• чубрица, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на парчета, наръсваме го с чубрица, сол и черен пипер и го овалваме в брашно. Запържваме от всички страни и прибавяме ситно нарязания лук, счукания чесън, целината, магданоза и червената чушка.
Сипваме 1 ч. ч. вода и варим на тих огън 1 час, като от време на време разбъркваме. Десетина минути преди сваляне от огъня слагаме ситно нарязания домат, натрошеното сирене и черния пипер.
Сервираме ястието топло.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...