Кулинарни рецепти » Пиле по шандунски

 Пиле по шандунски

Продукти:

• 1 пиле
• 1 глава лук
• 2-3 цели зрънца анасон
• 1 ч.л. смлян анасон
• 1 с.л. джинджифил
• 3 с.л. соев сос
• 1-2 с.л. вино
• 1 к.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Размразяваме, изчистваме и измиваме пилето. Намазваме го от всички страни със смес от малко вино, соев сос и сол. След това го поръсваме с анасон, джинджифил и ситно нарязан лук. На силен огън сгорещяваме олиото в голям тиган.

Щом започне да пуши, запържваме пилето от всички страни до златистокафяво. Отцеждаме го от мазнината и пълним вътрешността му със смес от лука и всички подправки, като оставим малко лук и джинджифил за поръсване.


Слагаме пилето в тенджера под налягане и добавяме сока, отделен при размразяването. Поръсваме лука и джинджифила, затваряме и задушаваме 20 мин. Месото трябва така да омекне, че да започне да се отделя от костите.

Изваждаме внимателно готовото пиле, отцеждаме го от бульона и изваждаме плънката от вътрешността му. После го нарязваме на парчета, които подреждаме върху прясна салата.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало