Кулинарни рецепти » Пиле с орехова плънка

 Пиле с орехова плънка

Продукти: (за 5 порции)

• 1 по-едро пиле
• 250 г пилешки дробчета
• 40 г краве масло
• 2 яйца
• 1 к.ч. орехови ядки
• 2 с.л. галета
• 1 к.ч. олио
• 4-5 зърна хвойна
• индийско орехче
• черен пипер
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме дробчетата ги в малко вода и ги отцеждаме. Нарязваме ги на ситно и ги смесваме с разтопеното масло, жълтъците, галетата, смлените орехови ядки, разбитите на сняг белтъци, черен пипер и сол на вкус.

Натриваме пилето отвън и отвътре със счукана хвойна, настъргано индийско орехче и сол. Пълним го с приготвената смес и зашиваме отвора. След това го запържваме от всички страни в сгорещеното олио.

Заливаме пилето с топла вода, захлупваме плътно съда с капак и задушаваме на тих огън, докато омекне. Разпределяме готовото пиле на порции и го поднасяме топло, полято със соса от варенето, подправен с лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало