Кулинарни рецепти » Пиле с гъби

 Пиле с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 250 г гъби
• 1 корен магданоз
• 1 морков
• 1 парче пащърнак
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• половин лимон
• 2 домата
• 2-3 скилидки чесън
• 1 ч.ч бяло вино
• 1-2 с.л. брашно
• 2 зърна бахар
• 5-6 зърна черен пипер
• сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно магданозения корен, моркова, целината, пащърнака и лука и ги изпържваме в сгорещената мазнина. Добавяме подправките. След като продуктите омекнат, наливаме 1-2 к.ч. вода, захлупваме и задушаваме.

Изпържваме нарязаното на порции пиле и сипваме при него задушения зарзават. Прибавяме ситно нарязаните гъби и размитото с малко вода брашно. Заливаме с виното, посоляваме, захлупваме и задушаваме до омекване на месото. Подправяме с лимоновия сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало