Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 250 г гъби
• 1 корен магданоз
• 1 морков
• 1 парче пащърнак
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• половин лимон
• 2 домата
• 2-3 скилидки чесън
• 1 ч.ч бяло вино
• 1-2 с.л. брашно
• 2 зърна бахар
• 5-6 зърна черен пипер
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно магданозения корен, моркова, целината, пащърнака и лука и ги изпържваме в сгорещената мазнина. Добавяме подправките. След като продуктите омекнат, наливаме 1-2 к.ч. вода, захлупваме и задушаваме.
Изпържваме нарязаното на порции пиле и сипваме при него задушения зарзават. Прибавяме ситно нарязаните гъби и размитото с малко вода брашно. Заливаме с виното, посоляваме, захлупваме и задушаваме до омекване на месото. Подправяме с лимоновия сок.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...