Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 250 г гъби
• 1 корен магданоз
• 1 морков
• 1 парче пащърнак
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• половин лимон
• 2 домата
• 2-3 скилидки чесън
• 1 ч.ч бяло вино
• 1-2 с.л. брашно
• 2 зърна бахар
• 5-6 зърна черен пипер
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно магданозения корен, моркова, целината, пащърнака и лука и ги изпържваме в сгорещената мазнина. Добавяме подправките. След като продуктите омекнат, наливаме 1-2 к.ч. вода, захлупваме и задушаваме.
Изпържваме нарязаното на порции пиле и сипваме при него задушения зарзават. Прибавяме ситно нарязаните гъби и размитото с малко вода брашно. Заливаме с виното, посоляваме, захлупваме и задушаваме до омекване на месото. Подправяме с лимоновия сок.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...