Продукти: (за 4 порции)
• 4 почистени от костите и обелени от кожата пилешки гърди
• 45 г краве масло
• 1 с.л. зехтин
• 50 мл бренди
• 2 скилидки чесън
• 2-3 люти чушки
• 1 ч.л. лют кетчуп
• 40 мл концентриран портокалов сок
• 35 г препечени ядки
• 4 резенчета портокал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме пилешките гърди заедно с мазнините до поруменяване. Поръсваме със сол и черен пипер. Наливаме брендито и внимателно фламбираме.
Щом пламъкът угасне, прибавяме нарязаните на ситно люти чушки и чесъна, както и лютия кетчуп. Намаляваме котлона и наливаме портокаловия сок. Оставяме ястието да къкри 25 мин.
Разпределяме пилешките гърди по порциите ,гарнираме със задушен ориз, заливаме със соса, наръсваме с ядките и украсяваме с портокаловите резени.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...