Кулинарни рецепти » Пиле с ориз по селски

 Пиле с ориз по селски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 2-3 с.л. олио
• 1-2 глави лук
• 2 ч.ч. ориз
• 4-5 домата
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции и го задушаваме в мазнината и малко вода. Прибавяме ситно нарязания лук, посоляваме на вкус, наливаме още малко гореща вода и варим на умерен огън.

Щом пилето омекне, прибавяме ориза и обелените и едро нарязани домати. Доливаме около 4 ч.ч. гореща вода и варим, докато оризът набъбне. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало