Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 2-3 с.л. олио
• 1-2 глави лук
• 2 ч.ч. ориз
• 4-5 домата
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции и го задушаваме в мазнината и малко вода. Прибавяме ситно нарязания лук, посоляваме на вкус, наливаме още малко гореща вода и варим на умерен огън.
Щом пилето омекне, прибавяме ориза и обелените и едро нарязани домати. Доливаме около 4 ч.ч. гореща вода и варим, докато оризът набъбне. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...