Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 пакетче краве масло
• 4 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. суха чубрица
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, които изпържваме в сгорещеното масло. Прибавяме лука, нарязан на тънки филийки и стрит със сол.
Когато лукът омекне, поръсваме червения пипер и наливаме топла вода, която да покрие продуктите. Прибавяме чубрицата и брашното, размито с малко вода. Варим на умерен огън до омекване на месото.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...