Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 100 г краве масло
• 2 глави лук
• 3 чушки
• 3 домата
• 2-3 кисели краставички
• 1 ч.л. черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
В разтопеното масло задушаваме последователно под похлупак ситно нарязания лук, нарязаните на кръгчета чушки, обелените и настъргани домати и накрая – нарязаните на кубчета краставички.
Сваряваме пилето в подсолена вода, обезкостяваме го и го нарязваме на малки късчета. Прибавяме го към зеленчуците, подправяме с черния пипер и сол на вкус и задушаваме 15 мин на умерен огън.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...