Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 100 г краве масло
• 2 глави лук
• 3 чушки
• 3 домата
• 2-3 кисели краставички
• 1 ч.л. черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
В разтопеното масло задушаваме последователно под похлупак ситно нарязания лук, нарязаните на кръгчета чушки, обелените и настъргани домати и накрая – нарязаните на кубчета краставички.
Сваряваме пилето в подсолена вода, обезкостяваме го и го нарязваме на малки късчета. Прибавяме го към зеленчуците, подправяме с черния пипер и сол на вкус и задушаваме 15 мин на умерен огън.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...