Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг пилешко месо
• 700-800 г лук
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. брашно
• джоджен, магданоз
• чубрица, червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на парчета. Слагаме го в тенджера, в която сме сгорещили маслото, и поръсваме със сол и червен пипер. След като месото се позапържи, заливаме с топла вода. Прибавяме нарязания на филийки лук и чубрицата.
Захлупваме и оставяме ястието да ври на тих огън, докато месото омекне. Накрая прибавяме размитото с малко хладка вода брашно и оставяме ястието да ври още 5-6 мин, поръсваме със ситно нарязани копър и магданоз и сваляме от огъня.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...