Кулинарни рецепти » Пиле по селски

 Пиле по селски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг пилешко месо
• 700-800 г лук
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. брашно
• джоджен, магданоз
• чубрица, червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на парчета. Слагаме го в тенджера, в която сме сгорещили маслото, и поръсваме със сол и червен пипер. След като месото се позапържи, заливаме с топла вода. Прибавяме нарязания на филийки лук и чубрицата.

Захлупваме и оставяме ястието да ври на тих огън, докато месото омекне. Накрая прибавяме размитото с малко хладка вода брашно и оставяме ястието да ври още 5-6 мин, поръсваме със ситно нарязани копър и магданоз и сваляме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало