Кулинарни рецепти » Пиле с маслини във вино

 Пиле с маслини във вино

Продукти:

• 1 пиле
• 3 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 1 стрък розмарин
• 5 с.л. олио
• 200 мл бяло вино
• 100 г маслини без костилките
• 2 с.л. винен оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме пилето, подсушаваме го и го разделяме на 8 порции. Натриваме го със сол и черен пипер и го овалваме в брашното.

Нарязваме на ситно лука и чесъна. Измиваме розмарина, подсушаваме го добре, отделяме листенцата му и ги наситняваме.

В сгорещеното олио запържваме лука, половината чесън и половината розмарин. Прибавяме пилешките порции и ги изпържваме до златисто-кафяв цвят. Наливаме виното. Готвим пилето в открита тенджера около 60 минути.

Десетина минути преди да свалим от огъня, прибавяме останалия чесън, розмарин, маслините и оцета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало