Продукти:
• 1 пуйка
• 1 кисела зелка
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пуйката в подсолена вода. Нарязваме зелето на лентички и го задушаваме в сгорещената мазнина заедно със ситно нарязания лук.
Слагаме пуйката в тавичка, а наоколо разстиламе зелето. Добавяме дафиновия лист и черния пипер. Наливаме по 1 ч.ч. зелев сок и топла вода.
Печем на тих огън, като от време на време доливаме по малко топла вода, обръщаме пуйката и разбъркваме зелето.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....