02.12.2020 година
1564339898.swf
Я
стия с птици » Ястия на фурна
  1884  |   0  
Печено пиле върху гъби
Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 300 г гъби
• 1 глава лук
• 1 к.ч. топено краве сирене
• 1 к.ч. бяло вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме почистеното пиле отвътре и отвън, слагаме го в тавичка, поливаме с маслото и печем до зачервяване, като от време на време обливаме с мазнината. Изваждаме го и след като изстине го нарязваме на порции.

В същата мазнина сипваме 1 ч.ч. топла вода и задушаваме нарязаните на филийки гъби и ситно нарязания лук. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Нареждаме пилешките порции върху гъбите и заливаме с виното. Захлупваме плътно и оставяме ястието да къкри на тих огън около 20 мин.
02.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020