Кулинарни рецепти » Пилешки бутчета със зрял боб

 Пилешки бутчета със зрял боб

Продукти:

• 400 г зрял боб
• 400 г пилешки бутчета без кости
• 4-5 с.л. олио
• 2 глави лук
• 2 големи домата
• 3 ч.ч. пилешки бульон (може и кубче)
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба във вода с щипка сол и го оставяме 1 нощ. Изливаме водата на боба и сипваме нова. Варим го около 35 минути, после отцеждаме.

Нарязваме пилешкото месо на парчета, лука – на ситно, а обелените домати – на кубчета.

В дълбок тиган сгорещяваме олиото и запържваме в него пилешкото месо за 5 минути. Добавяме лука и готвим 5-6 минути. Сипваме доматите, разбъркваме и готвим на тих огън, докато течността се изпари.

Прехвърляме всичко в тавичката заедно с боба, заливаме с бульона. Посоляваме и печем ястието 1 час в загрята до 180 градуса фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало