Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 40 г сланина
• 600 г картофи
• 40 г краве масло
• 60 г сух бял хляб
• сол
Начин на приготвяне:
Разстиламе нарязаната на парченца сланина на дъното на тавичка за печене, върху нея слагаме пилето, което предварително сме почистили и осолили, а наоколо нареждаме обелените и нарязани на четвъртинки и посолени картофи.
Печем в слаба фурна. По време на печенето ръсим пилето и картофите с разтопено масло. Към края на печенето прибавяме нарязания на призмички хляб.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...