Кулинарни рецепти » Пиле на фурна

 Пиле на фурна

Продукти: (за 5 порции)

• 1 голямо пиле
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 150 г пушени гърди
• 250 г арпаджик
• 3 моркова
• 500 г картофи
• 2 главички чесън
• магданоз, мащерка, сол

Начин на приготвяне:

Намазваме пилето със смес от предварително счукания чесън, половината от кравето масло и сол. Вкарваме краката в коремната кухина, а крилата кръстосваме на гърба.

Нарязваме пушените гърди на малки кубчета, бланшираме ги във вряща вода, изваждат и ги запържваме в сухо тиганче. Поотделно в малко мазнина задушаваме нарязаните на кубчета моркови и картофи и целите лукчета.

Сгорещява 1 с.л. от мазнината и запържваме пилето от всички страни до златисто оцветяване. Прибавяме последователно морковите, картофите, лукчетата, подправките и 1 ч.ч. вода. Задушава във фурната около 20 мин, като често обръщаме пилето, а останалите продукти размесваме чрез разклащане на тавичката.

Нарязваме готовото пиле на порции, гарнираме с продуктите, в които е задушено и поливаме със соса от тавичката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало