Кулинарни рецепти » Пиле на фурна

 Пиле на фурна

Продукти: (за 5 порции)

• 1 голямо пиле
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 150 г пушени гърди
• 250 г арпаджик
• 3 моркова
• 500 г картофи
• 2 главички чесън
• магданоз, мащерка, сол

Начин на приготвяне:

Намазваме пилето със смес от предварително счукания чесън, половината от кравето масло и сол. Вкарваме краката в коремната кухина, а крилата кръстосваме на гърба.

Нарязваме пушените гърди на малки кубчета, бланшираме ги във вряща вода, изваждат и ги запържваме в сухо тиганче. Поотделно в малко мазнина задушаваме нарязаните на кубчета моркови и картофи и целите лукчета.

Сгорещява 1 с.л. от мазнината и запържваме пилето от всички страни до златисто оцветяване. Прибавяме последователно морковите, картофите, лукчетата, подправките и 1 ч.ч. вода. Задушава във фурната около 20 мин, като често обръщаме пилето, а останалите продукти размесваме чрез разклащане на тавичката.

Нарязваме готовото пиле на порции, гарнираме с продуктите, в които е задушено и поливаме със соса от тавичката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало