Кулинарни рецепти » Пълнено пиле по абхазски

 Пълнено пиле по абхазски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 10 г краве масло
• сол

За плънката:

• 70 г сушени сини сливи
• 50 г стафиди
• 60 г лук
• 120 г краве масло
• 40 г зърна от нар

Начин на приготвяне:

Измиваме пилето и го посоляваме отвън и отвътре.

Пълним го с плънка, приготвена по следния начин: Смиламе изчистения лук заедно със стафидите и почистените от костилките сини сливи. Посоляваме сместа и леко я задушаваме в сгорещената мазнина. След като снемем сместа от огъня, прибавяме зърната от нар и леко разбъркваме.

Напълваме пилето, зашиваме отвора и го изпичаме на грил. От време на време го мажем с масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало