02.12.2020 година
1564339898.swf
Я
стия с риба » Ястия на фурна
  2078  |   0  
Печена треска с горчица
/Дания/
Продукти: (за 4 порции)

• 600 г рибено филе
• 30 г краве масло
• лимонов сок
• черен пипер, сол

За соса:

• 30 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 300 мл рибен бульон
• 1 с.л. горчица
• 2 с.л. сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции, посоляваме, поръсваме с лимонов сок и черен пипер и нареждаме порциите в тавичка. Прибавяме маслото, наливаме 3-4 с.л. вода, покриваме с алуминиево фолио и печем в умерено загрята фурна до омекване.

Отделно приготвяме соса, като правим светла запръжка от маслото и брашното. Разреждаме с бульона и сваряваме. Прибавяме горчицата и подправяме с черен пипер и сол. Накрая слагаме сметаната и поднасяме соса към опечената риба.
14.09.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020