Продукти: (за 4 порции)
• 4 филета от камбала или друга едра бяла риба по 220 г
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.л. горчица, черен пипер
• 2 с.л. зехтин
• 2 скилидки чесън
• 1 с.л. олио
• 75 г краве масло
• 1 малка главичка лук
• 1 ч.л. лют кетчуп
• 125 г листа и цвят от латинки
• сол
Начин на приготвяне:
Счукваме чесъна и го разбъркваме в зехтина.
Поръсваме рибните филета с черен и червен пипер, намазваме леко с горчица, а после с чесновия зехтин. Покриваме рибата с фолио и я оставяме на студено около 1 час.
Разбиваме размекнатото масло на пухкава смес. Добавяме нарязания на ситно лук, сол, пипер и лютия кетчуп. Разбъркваме добре.
Нарязваме на ситно листата и цветовете латинка и ги объркваме в маслената смес.
С шприц оформяме от маслото розички в чиниите за сервиране. Покриваме и оставяме в хладилник да позамръзне.
Загряваме скарата, намазваме я с олио и печем рибата по 4-5 мин от всяка страна.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...