Продукти: (за 2 порции)
• 4 сардини
• половин лимон
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме сардините отвътре и отвън със сол и черен пипер и ги нареждаме върху скарата. Печем по 5 мин от всяка страна.
След това ги изваждаме, подреждаме ги в чиния за сервиране, украсяваме с кръгчета от лимона и поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...