Продукти: (за 2 порции)
• 4 сардини
• половин лимон
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме сардините отвътре и отвън със сол и черен пипер и ги нареждаме върху скарата. Печем по 5 мин от всяка страна.
След това ги изваждаме, подреждаме ги в чиния за сервиране, украсяваме с кръгчета от лимона и поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...