Кулинарни рецепти » Пълнени пъстърви с мащерка

 Пълнени пъстърви с мащерка

Продукти:

• 4 пъстърви
• 4 скилидки чесън
• 4-5 резена сушени домати
• 2 зелени лимона
• 8 с.л. зехтин
• мащерка, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме рибите. Овкусяваме ги със сол, черен пипер, мащерка, чесън и наситнените сушени домати, предварително накиснати във вода.

Напълваме коремчетата с резенчета лимон и завиваме рибките в алуминиево фолио. Печем на скара или грил-тиган по 10 минути от всяка страна. Сервираме със задушени зеленчуци.

Автор: Мария Козлоджова

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало