Кулинарни рецепти » Пълнени пъстърви с мащерка

 Пълнени пъстърви с мащерка

Продукти:

• 4 пъстърви
• 4 скилидки чесън
• 4-5 резена сушени домати
• 2 зелени лимона
• 8 с.л. зехтин
• мащерка, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме рибите. Овкусяваме ги със сол, черен пипер, мащерка, чесън и наситнените сушени домати, предварително накиснати във вода.

Напълваме коремчетата с резенчета лимон и завиваме рибките в алуминиево фолио. Печем на скара или грил-тиган по 10 минути от всяка страна. Сервираме със задушени зеленчуци.

Автор: Мария Козлоджова

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало