Продукти: (за 4 порции)
• 600 г черен дрoб
• 3 с.л. краве масло или маргарин
• 1 с.л. брашно
• 1-2 глави лук
• 1 к.ч. сметана
• 1/2 с.л. доматено пюре
• 1/2 ч.л. захар
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме дроба на филийки с дебелина 5 мм. Леко ги начукваме с дървено чукче и после ги режем на ивички с дължина не по-вече от 3-4 см.
Лука нарязваме на тънки филийки и леко го запържваме в част от мазнината. Отцеждаме.
Сгорещяваме останалата мазнина и пържим дроба до леко поруменяване. Поръсваме с брашното, разбъркваме и слагаме лука.
Наливаме сметаната и леко разреденото доматено пюре, подправяме със сол, захар и черен пипер и клокваме на умерен котлон всичко още 3-4 мин.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...